-
Bel voor gratis toets van uw zaak
085-4865262

Boete en ontzegging bij te hard rijden

Wanneer u gepakt bent wegens te hard rijden moet u over het algemeen rekening houden met een boete. Bij een snelheidsoverschrijding van 50 km/u of meer moet u naast een hoge geldboete rekening met een ontzegging van de rijbevoegdheid van 2 maanden of meer.

Boete

Wanneer u tussen de 50 km/u en 55 km/u te hard rijdt, moet u rekening houden met een geldboete van € 750,00. Tussen de 55 km/u en 60 km/u te hard bedraagt de boete € 900,00.

> Meer informatie boete bij te hard rijden

Ontzegging van de rijbevoegdheid

Wanneer u meer dan 50 km/u te hard rijdt, mag de politie ook direct uw rijbewijs invorderen. Wanneer het gaat om een snelheidsoverschrijding tussen de 50 km/u en 70 km/u te hard, zal het OM het rijbewijs voor 2 maanden inhouden. Bij meer dan 70 km/u zult u het rijbewijs voor minimaal 4 maanden kwijt zijn.

> Meer informatie duur ontzegging van de rijbevoegdheid bij te hard rijden

Klaagschriftprocedure

Heeft u het rijbewijs echter dringend nodig voor uw werk of voor andere belangrijke sociale verplichtingen en was het de eerste keer dat u te hard reed, of heeft u in ieder geval de afgelopen 2 jaren niet te hard gereden, dan hebt u een goede kans om via een klaagschriftprocedure het rijbewijs terug te krijgen van de rechter. Wij kunnen voor u binnen 24 uur een klaagschrift opstellen en indienen zodat u snel weer kunt rijden.

Terug naar homepage