-
Bel voor gratis toets van uw zaak
085-4865262

Voorwaarden en haalbaarheid

Natuurlijk wilt u weten hoe groot de kans is dat u het rijbewijs via ons terug kunt krijgen. Om een concreet advies te kunnen geven, verzoeken wij u om de zaak eerst via de website aan te melden, waarna een van onze advocaten contact met u opneemt om u te adviseren over de kans van slagen. Dit advies is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend.

Op voorhand kunnen wij wel in het algemeen iets zeggen over de haalbaarheid van uw zaak.

Haalbaarheid rijbewijs terug bij rijden onder invloed

Wanneer u wordt verdacht van rijden onder invloed van alcohol, dan hebt u de grootste kans om het rijbewijs via een klaagschriftprocedure terug te krijgen bij

Aanvullende voorwaarden:

  • geen eerdere veroordelingen wegens rijden onder invloed in de afgelopen 5 jaar

Overzicht van kans van slagen rijden onder invloed per alcoholgehalte

Meer informatie haalbaarheid rijbewijs terug bij rijden onder invloed

Haalbaarheid rijbewijs terug bij te hard rijden

Wanneer u wordt verdacht van te hard rijden, hebt u de grootste kans om het rijbewijs terug te krijgen bij

  • Een snelheidsoverschrijding tot 70 km/u.

Als aanvullende eis geldt dat het de eerste keer is dat u bent gepakt wegens rijden onder invloed of dat het langer dan 2 jaar geleden is dat u voor het laatst veroordeeld bent wegens rijden onder invloed of dat u hiervoor een strafbeschikking hebt gekregen.

U maakt een redelijke kans om het rijbewijs terug te krijgen bij

  • een snelheidsoverschrijding tussen de 70 en 100 km/u.

In deze gevallen zou u kunnen volstaan met het enkel opstellen en indienen van een klaagschrift door een advocaat, terwijl u zelf naar de zitting gaat. De kans van slagen is steeds afhankelijk van uw persoonlijke belangen. Hoe zwaarder uw belang om het rijbewijs terug te krijgen, hoe groter de kans op teruggave is.

Overzicht kans van slagen per snelheidsoverschrijding

> Meer informatie haalbaarheid rijbewijs terug bij te hard rijden

AANMELDEN NIEUWE ZAAK

Wilt u ook bijgestaan worden door een gespecialiseerde advocaat om snel uw rijbewijs terug te krijgen? Meld uw zaak dan geheel gratis en vrijblijvend aan via het aanmeldingsformulier op de website. Wij sturen uw aanmelding dan direct door naar de advocaat. De advocaat zal contact met u opnemen om uw zaak eerst te bespreken. Pas wanneer er volledige overeenstemming bestaat, zal de advocaat u een opdrachtbevestiging toesturen waarmee u dan akkoord kunt gaan. U bepaalt uiteindelijk zelf wat de advocaat zal doen en met welke advocaat u in zee gaat!

Aanmeldformulier nieuwe zaak

Terug naar homepage