-
Bel voor gratis toets van uw zaak
085-4865262

Rijbewijs terug vragen na te hard rijden

Wanneer uw rijbewijs is ingevorderd vanwege te hard rijden kunt u dit terugvragen. Het heeft vrijwel nooit zin om een brief te sturen naar de officier van justitie bij het CVOM om het rijbewijs terug te vragen. U kunt het beste het rijbewijs direct aan de rechter terug vragen. Dit doet u door een klaagschrift in te laten dienen door gespecialiseerde advocaat. Wij zullen voor u uiteenzetten wanneer u de meeste kans van slagen hebt om het rijbewijs via de rechter terug te vragen.

Wanneer rijbewijs terug vragen

Niet in alle gevallen lukt het om via een klaagschrift het rijbewijs terug te vragen. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Wij zullen u enig inzicht geven in de kans van slagen.

Rijbewijs terug vragen bij te hard rijden

Bij te hard rijden is de kans van slagen op basis van het alcoholgehalte als volgt weer te geven:

Snelheid,
te hard gereden
1ste overtreding
(in de afgelopen 5 jaren)
2de overtreding
(in de afgelopen 5 jaren
 50 – 70 km/u kans op teruggave groot Kans op teruggave matig
71 – 100 km/u Kans op teruggave redelijk groot,
mits persoonlijke omstandigheden zwaarwegend
Kans op teruggave klein
> 100 km/u Kans op teruggave matig,
alleen mogelijk bij allereerste overtreding
en zeer zwaarwegende persoonlijke omstandigheden
Kans op teruggave  erg klein

Toelichting:

  • Bij recidive buiten de 2 jaarstermijn kan de beoordeling net even anders uitvallen. De rechter mag daarbij in beginsel geen rekening houden, maar we kunnen het nooit uitsluiten dat een rechter hiernaar kijkt bij de beoordeling van het klaagschrift

Recidive te hard rijden?

Van recidive bij te hard rijden is in beginsel alleen sprake wanneer u binnen 2 jaren na een eerdere veroordeling of betaling van een strafbeschikking. Het moet dan wel gaan om een eerdere keer dat u gepakt bent wegens te hard rijden met een snelheidsoverschrijding van meer dan 30 km/u/ .

Recidive te hard rijden vanwege betaling boetes van ander?

Heeft u eerdere boetes opgelegd gekregen, dan kan het soms zijn dat deze ten onrechte op uw naam zijn gesteld. Wanneer u als kentekenhouder bent beboet en vergeten bent om de naam van de juiste bestuurder op te geven of wanneer u hiervan toen niet direct de noodzaak van wist en u de boete maar voor een ander hebt betaald, bestaat er nog een mogelijkheid om hierop verweer te voeren. In feite staat de strafbeschikking dan wel op uw conto, maar toch kunnen wij vaak de rechter ervan overtuigen dat u die boete niet hebt gereden.

Gespecialiseerde advocaat

Wilt u concreet advies over de kans van slagen om het rijbewijs terug te vragen na te hard rijden, neem dan direct contact met ons op. Onze advocaten kunnen u direct adviseren en kunnen op korte termijn al voor u een uitgebreid klaagschrift opstellen en indienen.

Aanmelden nieuwe zaak

Terug naar homepage