-
Bel voor gratis toets van uw zaak
085-4865262

Meer informatie

Rijbewijs-snel-terug.nl biedt u een voordelig alternatief om snel uw ingevorderde rijbewijs terug te krijgen via een klaagschriftprocedure bij de rechtbank. Voor een bedrag van € 475,00 excl. BTW stellen wij een uitgebreid klaagschrift voor u op waarmee u een grote kans hebt om uw rijbewijs terug te krijgen. Binnen twee weken staat uw zaak op zitting.

Uitgebreid klaagschrift

Voor het bedrag van € 475,00 excl. BTW stellen wij een uitgebreid klaagschrift (ongeveer 3 – 5 pagina’s) voor u op dat volledig is toegesneden op uw persoonlijke situatie en is voorzien van alle relevante argumenten om het rijbewijs weer snel terug te krijgen. Wij dienen het klaagschrift ook voor u in en informeren u wanneer de zitting plaatsvindt.

Wilt u meer weten over het verdere verloop van de procedure, de regels die gelden voor de ademanalyse, en de straffen en CBR-maatregelen, bestel dan onze uitgebreide informatiebrochure ‘na rijden onder invloed’.

Informatiebrochure ‘rijden onder invloed’ bestellen

Volledige bijstand

Ons advies is overigens om u tijdens de volledige procedure bij te laten staan. Naast het opstellen en indienen van het klaagschrift, zullen wij dan ook voor u het volledige proces-verbaal opvragen en nagaan of er geen fouten door de politie zijn gemaakt en bereiden wij u voor op de zitting. Uiteraard staan wij u dan ook bij tijdens de zitting zodat wij ook daar direct verweer kunnen voeren indien de officier van justitie zich tegen de teruggave van het rijbewijs verzet.

Wanneer alleen klaagschrift?

Indien u niet de volledige kosten van rechtsbijstand kunt betalen, kunt u ervoor kiezen om alleen een klaagschrift door de advocaat te laten opstellen. Belangrijk is wel dat u in staat moet zijn om uzelf goed te verdedigen tijdens de zitting bij de rechtbank. Verder adviseren wij om alleen gebruik te maken van deze aanbieding in de volgende gevallen:

  • bij een alcoholgehalte tot 785 µg/l of 1,8 ‰ voor normaal bestuurders (langer dan 5 jr rijbewijs)
  • bij een alcoholgehalte tot 570 µg/l of 1,3 ‰ voor beginnend bestuurders (korter dan 5 jr rijbewijs)
  • bij een weigering van de ademanalyse

Als aanvullende eis geldt dat het de eerste keer is dat u bent gepakt wegens rijden onder invloed of dat het langer dan 5 jaar geleden is dat u voor het laatst veroordeeld bent wegens rijden onder invloed of dat u hiervoor een strafbeschikking hebt gekregen.

Buiten deze gevallen

Wanneer uw alcoholgehalte hoger was dan hierboven of wanneer er sprake is van recidive binnen de afgelopen 5 jaar wordt het moeilijker om het rijbewijs (snel) terug te krijgen. In die gevallen kunnen we ook nog wel het rijbewijs terug krijgen, maar dan kunnen we niet volstaan met alleen het opstellen en indienen van het klaagschrift. U moet uzelf dan echt gedurende de volledige procedure(s) laten bijstaan door een gespecialiseerde verkeersstrafrechtadvocaat nu u te maken krijgt met een samenloop van verschillende procedures;

De reden hiervan is dat u dan tevens te maken krijgt met het CBR dat de geldigheid van het rijbewijs zal schorsen alsook met de recidiveregeling alcohol.

Wie zijn wij?

Rijbewijs-snel-terug.nl is een initiatief van StrafrechtadvocatenNetwerk.nl, een landelijk netwerk van gespecialiseerde strafrechtadvocaten, met veel kennis en ervaring met rijbewijszaken. Gemiddeld behandelen de advocaten binnen het netwerk zo’n 300 verkeersstrafzaken per jaar.

Wij werken ook snel en kunnen vaak al binnen een dag voor u een klaagschrift ingediend hebben bij de rechtbank. Des te eerder u het rijbewijs ook weer terug hebt.

Meld de zaak vandaag nog bij ons aan en een van onze gespecialiseerde advocaten neemt binnen enkele uren contact met u op!

Veelgestelde vragen

Wilt u meer weten over ons en de bijstand die wij u kunnen bieden om het rijbewijs weer snel terug te krijgen, raadpleeg dan de veelgestelde vragen of neem even contact met ons op via info@strafrechtadvocatennetwerk.nl

> Meer informatie veelgestelde vragen

Terug naar homepage